Tel: 0538 737 47 34
13 Mart Mahallesi, 46. Cadde, 14. Sokak, Ahmetoğlu Apartmanı No:4A, 47200 Artuklu/Mardin
Çalışma Saatleri:
Pazartesi-Cuma: 8:30-19:00 Cumartesi: 8:30-19:00
Diş Beyazlatma: diş renginin kimyasal ajanlar kullanılarak organik yapısındaki renklenmenin oksidiyon ile açılması işlemidir. Beyazlatma işlemiyle kişiye özel diş rengini birkaç ton açmak mümkündür. Muayenehanede veya evde yapılabilen diş beyazlatma işlemi ile dişler 2-10 ton açılmaya olanak sağlarken güzel, rahat ve öz güveni yüksek bir gülüş imkânı verir.
Gibi birçok faktöre göre değişse bile ortalama olarak 3 yıl olarak kabul edilmektedir. Beyazlatma işlemi sırasında veya sonrasında kişilerde hafif bir hassasiyet şikâyeti olabilir. Ama bu hassasiyet 1-3 gün arasında tamamen ortadan kaybolacaktır. Beyazlatma işlemini 16 yaşından küçük hastalarımıza önermemekteyiz. Çünkü 16 yaşından küçüklerde pulpa dokusu çok geniş olacağı için hassasiyet fazla olacaktır. Beyazlatma işlemine beyazlatıcı özelliği bulunan diş macunlarıyla da destekleye bilmekteyiz. Diş beyazlatma işlemi sonrası diş hekiminizin önerilerine uymanız başarı şansını arttıracak en önemli faktördür. Diş beyazlatma işleminin uygulaması sürerken ve sonrasında 1 hafta (özellikle ilk 24 saat boyunca) hastaların tütün, kahve, çay, kola, kırmızı şarap, gazlı – koyu renkli içecek ve gıdaları almamalı, renkli gargara ve diş macunu kullanmamalı, alışkanlıklarını en aşağı seviyeye düşürmeleri diş hekimlerince telkin edilir. Yapılan araştırma ve çalışmalara göre, dişlerin beyazlatılması diş hekiminizin gözetimi altında yapılması son derece etkin ve güvenlidir.
Diş yüzeyinde daha çok diş etine yakın kısımlarında bazı gıdalardan, sigara, çay, kahve gibi boyayıcı maddelerden kaynaklanan renklenmelerdir. Çoğunlukla mikro veya makro aşındırma yöntemleriyle yok edilebilmektedir.(diş taşı temizliği daha sonrasında yapılan profesyonel fırçalamayla (detertraj) bu lekeler temizlenmektedir.
Travma sonucu pulpa kanama ve yaralanmaları gibi nedenlere bağlı olarak görülür. Dişin iç tabakalarına işlemiş ve fırçalama ile çıkarılamayan renklenmelerdir. Yıllarca süren kötü beslenme alışkanlıkları bu renklenmelerin oluşmasında önemli etkendir. Canlılığını kaybetmiş kanal tedavili dişler ve dişlerin oluşumları sırasında meydana gelen yapısal bozukluklar da bu gruba girer. Beyazlatma işlemi bu tip durumlarda çok başarılı olur.
Klinik beyazlatmada genellikle kullanılan %25-35 lik hidrojen peroksit içerikli (oksidasyonu hızlandırmak için bazı maddeler de eklenmekte) beyazlatma ajanı dişlerin dış yüzlerine diş hekimi tarafından uygulanarak yapılır. Seans sonunda (ortalama 40 – 60 dk arasında) istenen renk tonu yakalanır. Özellikle canlılığını kaybetmiş, zamanla kararmış kanal tedavili dişlerde, sağlıklı dişlerle aynı renk tonunu yakalamak ancak klinik uygulamayla sağlanabilir.Tedavi haftada 1 seans olarak 2-6 seans arası yapılmaktadır.